onsdag 5 oktober 2011

Strömavbrott, vattenödla och pandor!

Hej hej hallå dagboken, Niklas här!

Vi sitter här i vårat öppna vardagsrum och tittar ut över risfälten. Det är dock en ovanligt tråkig syn, då regnperioden börjat och gör sig påmind med tjocka gråa moln som skulle få vädret i Mordor att framstå som mysigt. Häromkvällen kom den första riktiga regnskuren, vilket resulterade i att en elledning brevid blixtrade och sprakade rejält och elektriciteten dog i hela byn, det blev svart, väldigt svart. Det var festligt!

Men vi hänger inte läpp för det, så fort solen tittar fram så tar vi oss ett dopp i poolen. Igår fick vi dessutom besök av en liten simmande ödla. Vi märkte den efter att jag precis gjort bomben, den stackarn kastades runt i poolen och mot väggarna av svallvågorna/tsunamisarna efter mitt storslagna bombnedslag. Antingen så blev den väldigt groggy av detta, eller så var den väldigt tam, för den brydde sig inte när vi plockade upp honom. Den var mycket roligare än de andra badleksaker vi köpt till poolen, vår uppblåsbara delfin till exempel ligger bara där och guppar, halt täckt av fladdermusskit. Inte alls lika rolig som en simmande ödla!

Fredrik är oerhört fascinerad över den lilla ödlan, kanske en ny vän?

Om ödlan är glad eller bekymrad över att bli störd i sin simtur är svårt att säga.

Och jag var tvungen att prova om den passade bra som huvudbonad,
tyvärr så var den lite liten.
Igår fick vi även besök av vår före detta kinesiska inneboende, Yimei. Hon kom förbi och bodde här en natt och hade med sig gåvor från kina, torkade solrosfrön (fågelmat jag vet, men det var gott och ett bra tidsfördriv), torkade sviskon, nån konstig tofu, en mystisk men ruskigt god köttklump att skära skivor av och käka, och varsin mjukdjurspanda(!) som hon tyckte att vi behövde!
Patrik har aldrig varit gladare än nu när han fått en alldeles egen panda!

Adjöken adjö /Niklas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar