söndag 20 november 2011

KÖTTBULLAR!

I går var det Fredag, Marre var ute på en liten roadtrip med Sandra så vi tänkte vi skulle ha en liten grabbkväll! Vi började med att ta en taxi till Kuta. Det var en hemsk trafik och vi var tvugna att åka på en massa småvägar, anledningen till det är att hälften av vägarna på Bali är avstängda pga att Barack Obama är här på Bali tillsammans med rysslands president, och kinas, australiens, och en massa andra länders ledare.

När vi väl kom fram så letade vi rätt på Alleycats; ett ganska känt ställe och väldigt populärt bland européer, och australiensare. Det var dock en speciell anledning till att vi skulle dit, KÖTTBULLAR! För några veckor sedan hörde vi av någon finne att Alleycats har svenska köttbullar, med brunsås, lingonsylt och potatismos. Det lät för bra för att vara sant. Efter 3 månader med ris, nudlar och kyckling så har vi börjat sakna svensk mat som Hannibal Lecter i fängelse saknar en god människostroganoff.


Detta är ett land där Mc Donalds kan ha slut på kött (Ja det hände idag), så vi hade inte direkt höga förhoppningar på att en restaurang kunde få till svensk husmanskost. Men se på fan, det kunde dom! Jag misstänker att dom har en svensk tant fastkedjad i köket, för det var faktiskt riktigt bra! Riktiga hemlagade köttbullar och hela köret! Det var bland det godaste jag ätit här på Bali. Vi var inte ensamma heller, vid bordet brevid oss satt ett gäng norska tjejer, och bordet bakom oss två svenska tjejer. Ironiskt att man åker 1200 mil från Sverige och man blir överlycklig när man hittar svensk mat. Så typiskt svenskar.

KÖTTBULLAR!
Efter det så begav vi oss i vanlig ordning ut och gjorde det vi gör bäst! Jag tror vi besökte varje pub på Legian Street. Bland annat så passade vi på och spela 3 episka biljardmatcher. Jag tror vi satte den vita lika många gånger som alla andra klot tillsammans. Och så var vi på Sky Garden där vi i vanlig ordning snyltade på dom gratis drinkarna under Free Flow timmen. Sen köpte vi öl för 1000 Rp. = 80 öre, för en fatöl. It's nice! Till slut så hade vi tre tappat bort varandra, alla fick ta sig hem på egen hand. Min taxichaufför var en riktig praktidiot, av någon anledning hade han sin chef med sig i taxin, och tänkte därför visa upp sig genom att lura den dumma fulla vita gossen på mer pengar. Han ville ha 150.000 för resan när vi kommit överrens om 60.000. Det fick han ångra. Jag var dock snäll och gav han 70.000.

Fredrik är bra med kön. Höhö.

Från Sky Gardens toalett. Tydligen är detta ett vanligt problem här på Bali.

//Niklas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar