torsdag 6 oktober 2011

Hemma hos lärarna, regn och konstig mat.

God morgon där hemma i sverige, här är det snart dags för middag!

Imorse fick vi sovmorgon, hela 25 minuter! Med andra ord så började vi kl 08.45. Eftersom det är ca 13 kilometer till skolan så åkte vi hemifrån runt kl 8, och det var en 45 minuter lång helt underbar åktur, eller inte. Trafiken var äckligt tjock på sina ställen, och det spöregnade. När vi kom fram till skolan så var vi så blöta så vi förmodligen hade blivit torrare av att hoppa ner i en pool. Det är hälsosamt att gå runt med blöta kläder har jag hört.

Vi hade inga lektioner idag, vi hade en liten utflykt istället. Vi åkte ca 30 st (av 100, folk gillar tydligen inte att åka vespa i regn) likt ett oerhört felplacerat lämmeltåg på våra vespor hem till vår historielärares hem. Där bodde även vår ena språklärare, tydligen bor dom tillsammans och är gifta. Hemska tanke
Fredde är glad och Patrik är blöt

Syftet med besöket är att vi ska lära oss om ett traditionellt balinesiskt hem med de olika husen och templen och alla andra konstiga saker dom har, till exempel en tupp med en lila kam i en bur och typ 10 småfåglar i små burar hängandes i taket, tydligen som skydd mot onda andar och inbrottstjuvar. Jag är tveksam till om det hjälper mot något av det.

Vår historielärare berättar om sitt hem, spännande minsann!

Del av ett tempel i deras hem. Jag ville ta med en drake men fick ej.
Här visar han hur man använder ätpinnar. Eller så berättar han om ett tempel, gissa själv.
Vår språklärares far sitter och tillverkar gamelan instrument,
balis traditionella musik som troligen är det värsta ljud jag hört. Men en uppsättning gamelan-instrument kostar tydligen runt 100.000 kronor, så gubben tjänar nog hyffsat med stålar. Man tycker han borde ha råd att köpa sig en stol.
Så vi satt där, 30 st dyngsura och trötta svenskar och finnar och fick höra om de olika husens olika funktioner och syften, sen fick vi mat. Det var väldigt konstig mat. Först en liten hoprullad, degig, tigerrandig pannkaka fylld med nån slags vaniljkräm med samma konsistens och utseende som snor. Sen en väldigt god vårrulle/pirog/degknyte med odefinerbart innehåll. Sen en väldigt konstig geleklump invirad i palmblad, den var nog det skummaste jag ätit på länge. Det var ungefär som tjock kornig gelé med något slags fruktinnehåll. Hoppas jag. Sen någon slags kletig kaka av ris och karamellfärg som jag inte vågade smaka.

The Blob
Som ni förstår så är maten väldigt annorlunda här, och vi saknar mycket mat från sverige, men det kommer i ett senare inlägg, troligen ikväll!

Sen när vi kom hem så insåg vi att Marianne inte var hemma, hon har nämligen dragit till Gili Islands igen, denna gång med sin mor och syster! Och vi vet ju alla vad det betyder;

FF!! Fruntimmer-Fritt alltså.


Jag vet vad ni alla tänker; detta är en bild på Marres rum.
Men ack nej, detta är ett rum i vår historielärares hus,
min misstanke är att det är hans egna sovrum.
Stay tuned! /Niklas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar