måndag 19 december 2011

Udayana Universitet bakom kulisserna!

Nu har vi klarat av en hel termin här på Bali!
Som Marre skrev i förra inlägget så lyckades vi äntligen få ut våra diplom, som vi har slitit som djur för. Att plugga här i Indonesien är ganska annorlunda jämfört med i Sverige, och det har varit en lärorik upplevelse! I fredags besökte jag vårt universitet för allra sista gången, och passade då på att ta lite kort för att visa er där hemma hur det ser ut på Fakultas Sastra di Universitas Udayana, eller Institutionen för brev(?) vid Udayanas Universitet om man översätter till svenska. Här kommer hursomhelst lite bilder!


Entrén till vår institution!
En väldigt ny skylt framför entrén, det är ju viktigt att visa vart man har kommit!
På dessa bänkar brukar vi sitta och vänta på lektionerna.

Utsikten över innergården
Ett av de tre klassrum som vi använder oss av. Bänkarna är INTE gjorda för halvfeta européer, hälften av gångerna följer hela skiten med när man reser på sig.

Dörren till universitets heligaste rum; kontoret för vårt program. Heligt av den anledning att det är det enda stället med en vettig AC. Ibland går man bara in där för att kunna andas.
Skolans fik/restaurang med några av dess personal. Här kan man få bland annat fyrkantiga och flottiga "vårrullar" för ca 80 öre eller stekta nudlar/ris med diverse oidentifierbara tillbehör för 5-10 kronor. Här finns även muffins med chokladströssel och riven ost om man gillar såna kombinationer!

Och här är själva matsalsdelen, vilken oftast brukar vara olidigt varm och proppfull.
Entréhallen, där golvet oftast är fullt med balineser med laptops.

Moppar, mängder av moppar.

Ännu fler moppar. Jag tror det finns fler moppar än studenter på detta universitet.

En ovanligt folktom och städad innergård, ser ju faktiskt ganska fräsch ut eller hur? Men...

Alla mynt har två sidor. Vissa delar av detta universitet ser ut som ett slumområde efter en kärnvapenapokalyps.

Denna risigare del brukar dock ibland locka till sig oss, då vi vid ett flertal gånger suttit och ätit på dessa stolar, mitt i slummen, då det varit fullt i matsalen. Det är spännande att läsa klottret på indonesiska och hoppas att man inte får ett tak i huvudet.


Nu har ni fått ta del av vart vi har tillbringat varje måndag-onsdag de senaste 4 månaderna. Okej kanske inte bokstavligt talat varje måndag-onsdag, men vi har gjort vårt bästa iallafall, och enligt vad mamma och pappa alltid sa när jag spelade fotboll i mellanstadiet så är det viktigaste att man gör sitt bästa och försöker.


Nu ska jag sova, har bara 3 nätter kvar här på Bali så jag måste ju passa på att utnyttja sängen!
//Niklas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar